Bremen eyaletine bağlı Bremerhaven kentinde yaşayan Harun Yağcı, "Bu kadar iyi niyete rağmen çıkarları uğruna Türkiye’yi karalamayı sürdüren Fransa’yı, bu girişimlerinden dolayı şiddetle kınıyoruz" dedi.
Firma olarak Fransa’ya karşı protestolarını dile getirmek amacıyla Fransız arabalarını imha kararı aldıklarını ifade eden Yağcı, "Protostomuz belki acımasız görülebilir, ama kendi kanlı tarihine bakmayan Fransa’nın, sözde Ermeni soykırımını temcit pilavı gibi ortaya sürerek prim sağlamaya çalışması ve halkları bu konuda yanıltması da gaddarlık değil midir?" diye konuştu.
Yağcı, bu konuda tavrın değişmemesi halinde Fransız arabalarını imha eylemlerini Almanya çapında 2015 yılına kadar sürdüreceklerini, protestolarına katılmak isteyenlere de yardımcı olacaklarını söyledi.
Harun Yağcı, "Arabayla kalmayıp, her çeşit Fransız mamullerini boykot edeceğiz" diye konuştu.
Almanya’daki Türk sivil toplum derneklerinin olaylara karşı sessiz kalmasına anlam veremediğini ifade eden Yağcı, Fransa’ya dünya çapında tepki gösterilmesi gerektiğini de belirtti.
FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE CEZAYİR BAYRAĞI VE SİYAH ÇELENK
FRANSA Parlamentosu’nun sözde ’Ermeni soykırımını inkarı cezalandıran’ tasarıya onay vermesi, Türkiye’de tepkilere neden oldu. Kamu- Sen üyesi yaklaşık 100 kişi, Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yaparak, elçiliğe siyah çelenk bıraktı, Cezayir bayrağı astı.
Türkiye Kamu- Sen üyesi yaklaşık 100 kişi, Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği önünde sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısını meclisinde yaptığı oylamada onaylayan Fransa’yı protesto etti. ’Sarkozy sen geçmişinin hesabını ver’, ’Zamane Firavunu Sarkozy’ pankartları açan grup, ’Fransa tarihe Fransız kalma’ ve ’Fransa geçmişin hesabını ver’ sloganları attı. Cezayir bayraklarını da taşıyan grup, Fransa kurbanı Cezayirliler’in fotoğraflarını taşıdı.
Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk burada yaptığı konuşmada, "Fransa’nın böyle bir tutum içerisine girip, ifade özgürlüğünü hiçe sayarak tasarıyı Meclis’ten geçirmesi kabul edilemez. Sözde Ermeni soykırımının gerçekte olmadığını kanıtlayan ifadelerin yasaklanması üzerine kurulan tasarıyı şiddetle reddediyoruz. Buradan Fransa’yı kınıyoruz. Onlar önce kendi tarihlerinin hesabını versin" dedi. Konuşmaların ardından grup elçiliğin önüne siyah çelenk bırakarak olaysız dağıldı.
Bu arada protestolar nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri Fransa Büyükelçiliği önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.
FRANSIZ BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE BİREYSEL PROTESTOLAR
Parlamentosu’nda "soykırım inkarının suç sayılması" yasa teklifinin oylanmasını aynı saatlerde Taksim’deki Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir ev kadını ve bir emekli öğretmen bireysel olarak protesto etti. Türk bayrağı açan Şima Turna Turancıol, "Biz Ermenilerle kardeş olmaktan öte dost, sevgili, eş ve yandaşız" dedi.
Fransa Ulusal Meclisi’nde görüşülen "soykırım inkarının suç sayılması" yasa teklifi Fransa’daki Türklerin yanı sıra İstanbul’da da protesto edildi. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bulunan konsolosluk önüne gelen Şima Turna Turancıol, "Ben şu anda bir ev kadınıyım. Sarkozy’nin cumhurbaşkanımızın telefonuna çıkmamasını esefle kınıyorum. Cumhurbaşkanı hepimizin temsilcisidir. Başbakanımız hepimizin temsilcisidir. Ermeni soykırımını inkar etmek, ‘45 bin Euro gibi bir meblağla cezalandırılır’ demek, Voltaire’i yetiştirmiş bir ülkenin başkanına hiç yakışmaz. Bu zaten düşünce ifadesi değil bir durum ifadesidir. Bizim özelikle Türk kökenli aydınlarımızın konuya, Osmanlı İmparatorluğu’nun o dönemde batmakta olduğunu ve tüm mevcut olan halkların kardeşliğini o dönem ki Fransa, Rusya, İngiltere tarafından özellikle bozulduğunu, insanların birbirlerine düşürülüp kırdırıldığını vurgulamalarını beklerdim. Böyle bir şey olmadı. Konuya hep tek taraflı bakıyorlar. Ve diaspora tabir edilen Ermeniler’in de aslında toprak tazminat amaçlı baktıklarını kesinlikle biliyoruz. Özellikle vurgulanması gereken; Türkiye bir iç kargaşaya sürüklenmek isteniyor. Bu inançtayız, böyle bir şey gerçekleşmeyecek" dedi.
Emekli öğretmen olduğunu söyleyen Mehmet Ali Bayrı ise karton üzerine "Köpekler, hainler istiyor diye atlar (Türkler) ölmez. Hani hepimiz Ermeni’ydik" yazılı dövizi açtı. Haberciler görüntü alırken, "İşte protesto böyle yapılır. Sağı solu kırıp dökmekle protesto olmaz" diyen Mehmet Ali Bayrı, 3-5 dakika sonra dövizini kapatıp, olaysız ayrıldı.
İP'DEN EYLEM
İşçi Partisi (İP) üyesi bir grup, Fransa Ulusal Meclisinde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifinin kabul etmesini protesto etti.
Beyoğlu’daki Fransa’nın İstanbul Başkonsoloğu önünde toplanan grup, "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır, yalanınızı çiğnemeye geliyoruz" yazılı pankart açtı.
Grup adına açıklama yapan İP İstanbul İl Başkanı Osman Bilge Kuruca, emperyalist devletlerin,Türkiye’nin bölünmesine hukuki bir temel yaratmak için kullandıkları "Ermeni soykırımı yalanı" doğrultusunda adım attığını savundu.
Kuruca, Fransa Meclisinin aldığı kararın yenilgiye uğratılacağını ve kararın kaldırılacağını iddia ederek, "Fransa’nın bu kararını tanımıyoruz. Bu yasağı Fransa topraklarında tekrar tekrar çiğneyerek işlemez hale getireceğiz" diye konuştu.
Grup üyeleri, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
vatan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
Bunlar da ilginizi çekebilir...